Többmintméz méhtermékek

A Mandala Életfa Kft. is részt vett az Y-Food Kft. kutatásaiban, melynek során a természetes gyógymódok körében alkalmazott terápiák kiegészítésére is alkalmas, gyógynövény tartalmú, speciális készítmények születtek meg.

A fejlesztő cég, az Y-Food Kft., immár 27 éve foglalkozik méz feldolgozással ezen belül több innovatív mézkészítményt mutatott be a piacon. 2008-2012 között kifejlesztette a gyógynövénykivonatot tartalmazó „TöbbmintMéz” termékcsaládot, mely szabadalommal is védett. Az innováció lényege, hogy a gyógynövényekből cukor alapú extrakcióval és fermentációval kivont gyógynövény hatóanyagokat méhtakarmányként beetetik, és a keletkező méhtermék együttesen hordozza a méz és a gyógynövények előnyös táplálkozás élettani hatásait.

A méhek ilyen módszerrel történő ellátása, azok egészségének védelme mellett, olyan méhtermékeket eredményezett, melyek a humán klinikai vizsgálatok során is bizonyították emberekre gyakorolt, kedvező élettani hatásaikat.

A számunkra értékes hatóanyagokra irányuló analitikai vizsgálatok alapján (spektrofotometriás módszer, GC-MS mérések) egyértelműen beigazolódott, hogy a gyógynövényben kimutatható, az ember számára előnyös élettani hatású hatóanyag csoportok (antioxidánsok, polifenolok) átlagosan kb. 80%-ban átkerülnek a „TöbbmintMéz” méhtermékbe.

A TöbbMintMéz méhtermékek ezáltal jóval magasabb polifenol és antioxidáns tartalommal rendelkeznek, mint a hagyományos mézek.

A TöbbMintMéz termékcsalád fogyasztói az évek során egyre több esetben számoltak be a méhtermékek pozitív hatásáról, így az egyéni konzultációk során mindenkinek megtalálható a számára leginkább kedvező választás. Az Y-Food Kft. mögött álló méhész dinasztia tapasztalata és Daróczi Zoltán természetgyógyász több évtizedes munkája együtt már számtalan sikeres terápiás esetet zárhatott le. Céljuk, hogy a jövőben tovább növekedjen az elégedett, egészséges TöbbMintMéz fogyasztók száma.

A készítmények gyógynövényes koncentrátumoknak is mondhatók, ezáltal megsokszorozzák a mézek és az adott gyógyhatású növény hatékonyságát. A végeredmény emiatt kisebb adagolásokban ajánlott (1-2 kávéskanálnyi naponta).

Ár

1850 Ft2290 Ft
118502290

Márkák

Megjeleníthető tételek 16
Bodza méhtermék
1 850 Ft-tól

Erősíti az immunrendszert, enyhíti a reumás panaszokat, és javítja az emésztést. Magas C-vitamin és antioxidáns tartalmú.

625/100
tobb mint mez cekla removebg preview (1)
1 850 Ft-tól

Vérnyomást és keringést szabályozó, szív artériáit karbantartó, demencia késleltető, méregtelenítő és energetizáló hatású.

610/100
Citromfű méhtermék
1 850 Ft-tól

Szorongás- és depressziócsökkentő, alvászavarok és emésztési problémák kezelésére, idegrendszeri nyugtatásra és görcsoldásra hatékony.

607/100
csalan 100
1 850 Ft-tól

B- és C-vitaminban gazdag, hatékony ízületi és reumatikus panaszok enyhítésében, vizelethajtó, vérnyomás- és vércukorszint-csökkentő, valamint immunerősítő hatású.

179/100
csipkebogyo 100
1 850 Ft-tól

C-vitaminban, vasban és magnéziumban gazdag, támogatja a vese- és húgyúti egészséget, csökkenti a magas vérnyomást, enyhíti a bél- és hörghurut tüneteit, segíti az epe- és májműködést, erősíti az immunrendszert és...

182/100
gyomber 100
1 850 Ft-tól

Immunrendszer erősítő, segít a megfázás és influenza tünetein, enyhíti a köhögést, javítja az emésztést, csökkenti a menstruációs görcsöket, és gyulladáscsökkentő hatású.

185/100
homoktovis 100
1 850 Ft-tól

Magas C-, A- és P-vitamin tartalmú, erősíti az immunrendszert, javítja az általános egészségügyi állapotot, fokozza az anyagcserét, segíti a testsúly szabályozását, lassítja az érelmeszesedést, és serkenti a...

188/100
kamilla 100
1 850 Ft-tól

Gyulladáscsökkentő, emésztést serkentő, görcsoldó, természetes nyugtató és fertőtlenítő hatású, segítve a szervezet természetes védekezését.

191/100
kek alga 100
1 850 Ft-tól

Segíti a testsúly optimalizálását, az izomzat építését, a vércukorszint stabilizálását, a bélflóra javítását, az immunrendszer erősítését és az általános egészségügyi állapot javítását.

194/100
Levendula méhtermék
1 850 Ft-tól

Fájdalomcsillapító, nyugtató, idegrendszer erősítő, testi-lelki frissességet fokozó, antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, fejfájást enyhítő, elalvást segítő és memóriajavító. Külsőleg fertőtlenítőként...

616/100
Macskagyökér méhtermék
1 850 Ft-tól

Hatékony nyugtató és alvást segítő, idegrendszeri panaszokra, idegességre és lelki feszültségekre, valamint görcsoldásra alkalmazható.

613/100
orvosi zsalya 100
1 850 Ft-tól

Húgyúti és torok fertőtlenítő, láz- és fájdalomcsillapító, légzőszervi betegségek kezelésére hatékony.

197/100
Fel
További termékek
összesen 16 termék

Az Y-Food Kft. méhtermékeinek portfóliója évről-évre növekszik, így az elmúlt év során is számos új készítmény került piacra, melyek közül a legjobb visszajelzéseket elérők a jövőben is elérhetőek a vásárlók számára.  Mindezek mellett, korábban speciális, allergia ellenes méhtermék is készült, melynek jótékony hatása szintén megfigyelések által igazolt.

A legutóbbi, GINOP -2.1-7-15-2016 -00723 „Új, innovatív méhtermék család prototípusának kifejlesztése és egészségvédő hatásának vizsgálata” projekt keretében 2020 áprilisában lezárt kutatások is igazolták a termékcsalád egészségvédő hatásának eredményességét. A vizsgálat során a zöld dió, alga és a jódos homoktövis méhtermékek összetételét elemezték, illetve önkéntesek bevonásával is folytattak humán-klinikai vizsgálatokat ahol a kifejlesztett méhterméket joghurtba adagolva fogyasztották  .A mérések eredményei alátámasztják azt a feltételezést, hogy a gyógynövények alkotóit a méhek a gyógynövény tartalmú etető szirupokból behordják, abból  „mézet” (méhterméket) készítenek. A kapott termék együttesen tartalmazza a természetes úton begyűjtött nektárból származó mézre jellemző komponenseket ill. a felhasznált  gyógynövények hatóanyagait.

100% Természetes
100% Természetes
Minden termékünk adalékanyag-mentes, garantálva a természet adta tisztaságot és minőséget.
Helyi termékek
Helyi termékek
Büszkén kínálunk kizárólag hazai termelők prémium minőségű termékeit, támogatva ezzel a helyi gazdaságot és a környezettudatos vásárlást.
Magyar fejlesztés
Magyar fejlesztés
Termékeink magyar innováció eredményei, helyi tudásra és hagyományokra épülve, támogatva ezzel hazánk gazdaságát és szellemi örökségét.
Szakértői tanácsadás
Szakértői tanácsadás
Vásárlóink egyedülálló, személyre szabott tanácsadásban részesülhetnek, hogy megtalálhassák a legmegfelelőbb természetes megoldásokat.