A mobiltelefonok és a rádiófrekvenciás sugárzás veszélyei a magzatra

A modern világban egyre több embert érintenek az elektromágneses mezők és a rádiófrekvenciás sugárzás hatásai, különösen a vezeték nélküli technológiák használata révén. Az RF (rádiófrekvenciás) sugárzás egyfajta nem ionizáló elektromágneses sugárzás, amelyet a mindennapi vezetéknélküli távközlési szolgáltatások nyújtanak. Az RF sugárzás gyakori forrásai a mobiltelefonok és a vezeték nélküli telefonok, számítógépek, iPadek és táblagépek, vezeték nélküli hálózatok, például Wi-Fi, bébiőrzők, okos mérőórák és vezeték nélküli biztonsági eszközök.

Évtizedekkel ezelőtt, amikor az expozíciós küszöbértékeket megállapították, az emberi szövetekre gyakorolt hő- vagy fűtőhatások voltak az egyetlen aggodalomra okot adó tényezők. Ma már azonban tudjuk, hogy az RF sugárzás okozhat biológiai hatásokat is a termikus küszöbértékek alatti szinteken, beleértve a rákot, a reproduktív és neurológiai problémákat, valamint a DNS-károsodást.

Egyre több független, lektorált kutatás létezik a témában. Az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége a vezeték nélküli RF sugárzást rákkeltőnek minősítette. Az állandó RF sugárzás forrása a vezeték nélküli infrastruktúra. A jobb minőségű kapcsolódás és a legújabb vezeték nélküli kényelem iránti fogyasztói igény több százezer tetőtéri, oszlopra szerelt és villanyoszlopra szerelt kiscellás antenna kiépítését eredményezte, amelyeket magánházak, lakások, iskolák, irodaházak, valamint kiskereskedelmi és rekreációs területek közvetlen közelében helyeztek el. Ezek az antennák, valamint az adótornyok és az elosztó pontok éjjel-nappal RF sugárzást bocsátanak ki, és a nyilvánosságnak nagyon kevés hatalma van a kihelyezésük felett.

Az UCLA kutatói (Divan, 2008) 13 000 anyát és gyermeküket vizsgálták, és megállapították, hogy a mobiltelefonok prenatális, azaz születés előtti expozíciója növelheti a gyermekek viselkedési problémáinak és hiperaktivitásának kockázatát. Egy öt országot átfogó multinacionális tanulmány (Birks, 2017) az anyák mobiltelefon-használatát vizsgálta a terhesség alatt, és annak hatását a gyermekkori viselkedési problémákra. A kutatás eredményei szerint a terhesség alatti mobiltelefon-használat növelheti a gyermekek viselkedési problémáinak, különösen a hiperaktivitási és figyelmetlenségi problémák kockázatát. Az összefüggés következetes volt az adatok elemzése során, függetlenül attól, hogy visszamenőleges vagy jövőbeli mobiltelefon-használati adatokat vizsgáltak.

A kaliforniai Oaklandben működő Kaiser Permanente Kutatási Osztály által végzett tanulmány (Li, 2017) kimutatta, hogy a magas sugárzási szintnek kitett várandós nők háromszor akkora eséllyel vetéltek el, mint azok, akik alacsonyabb sugárzási szintnek voltak kitéve. A vizsgálathoz több mint 900 várandós nő hordott magával mérőórákat, amelyek a nap 24 órájában mérték az elektromágneses mező sugárzásának való kitettségüket.

"A legtöbb terhes nő megérti, hogy kerülnie kell a cigarettafüstöt, az alkoholt és óvatosnak kell lennie bármilyen adalékanyaggal teli étel fogyasztásával kapcsolatban. A bizonyítékok súlya egyértelműen alátámasztja, hogy a terhes nőket a vezeték nélküli sugárterheléstől is meg kell védeni." - mondta Dr. Devra Davis, az Environmental Health Trust alapítója és elnöke.

"Olyan egyszerű elmozdítani a mobiltelefonját a pocakjától, amikor állapotos. Miért nem csinálja? Lényegében csakis előnye van annak, ha óvatos és megvédi a babáját." - hívta fel a figyelmet Dr. Hugh Taylor, a Yale University Szülészeti, Nőgyógyászati és Reproduktív Tudományok tanszékének vezetője.

A rádiófrekvenciás sugárzás káros hatásainak csökkentése érdekében érdemes megfontolni különböző sugárzásvédelmi eszközök használatát. Az egyik ilyen hatékony megoldás a memonizerMOBILE sugárzásvédelmi eszköz, amely mobiltelefonokra, laptopokra és tabletekre alkalmazható. Ez az eszköz német fejlesztés és gyártás eredménye, tudományosan bizonyított hatékonysággal és 20 évig tartó működéssel.

A modern technológia használata számos előnyt kínál, ugyanakkor fontos tisztában lennünk annak lehetséges egészségügyi kockázataival is. A rádiófrekvenciás sugárzás különösen veszélyes lehet a várandós kismamák és magzataik számára. A megfelelő sugárzásvédelmi eszközök, mint például a memonizerMOBILE, hatékony védelmet nyújthatnak ezek ellen a kockázatok ellen, segítve ezzel a biztonságosabb és egészségesebb környezet kialakítását.

Védje meg Ön is magát és családját a káros rádiófrekvenciás sugárzástól! Próbálja ki a memonizerMOBILE sugárzásvédelmi eszközt most! További információ és vásárlás itt.