Természetes almarost, 66%-os élelmi rosttal. Az almarost nemcsak az alma húsát, héját, hanem az alma magházat és az almamagot is tartalmazza.
Termék részletes leírása
Természetes almarost, 66%-os élelmi rosttal. Az almarost nemcsak az alma húsát, héját, hanem az alma magházat és az almamagot is tartalmazza.
Az élelmi rostok biológiai hatékonyságát a vízben való oldódásuk dönti el.
Lehetnek:
- vízben oldhatók, pl:pektinek
- vízben oldhatatlanok, pl: cellulóz
A pektin a legértékesebb élelmi rost, mert a vízoldhatósága miatt 100%-ban fermentálódik.
A pektin a vastagbélben 100%-ban fermentálódik, kiváló táplálékot nyújtva a hámsejteknek, bélbaktériumoknak, segíti a bélcsatornához kötődő immunrendszert.
Az almamag jelentős mennyiségű B-17 vitamint, és kvercetint is tartalmaz, utóbbi természetes gyulladás gátló hatásáról ismert.
Fogyasztása ajánlott
- amennyiben szeretne egészségesen táplálkozni és fontosnak tartja a megelőzést (pl: vastagbél polipok és daganatok, hatékony májműködés,elhízás)
- ha egészségesen táplálkozik, de főleg a fermentálható rost bevitelt szeretné növelni
- székrekedésben szenvedőknek, cukorbetegeknek,
- amennyiben rostszegényen táplálkozik (manapság legtöbben),
- túlsúly, elhízás esetén (segít a fogyókúra során, mert teltségérzetet ad),
- ha magas a koleszterinszintje,
- ha csökkenteni szeretné az érbetegségek rizikóját.
Nem ipari termelésből, hanem házi kertekből és többféle almafajta válógatásából származó almarost.
Adagolás
Napi 2-3 púpozott evőkanál, 20-30-g.
Tápértékek 100g-ban
- Szárazanyag: 90,8 g
- Energia: 263 kcal/1054 kJ
- Zsír: 3,4 g
- ebből telített: 1,8 g
- Szénhidrát: 2,6 g
- ebből cukor: 2,6 g
- Élelmi rost: 66,4 g
- ebből pektin: 25,1 g
- Fehérje: 4,5 g
- Só: 0 g
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!