Organic Nigella Sativa olaj

Az ókori Egyiptom legendás olaja, a szépségért és az egészségért.

5 500 Ft
Organic Nigella Sativa olaj
100% Természetes
100% Természetes
Minden termékünk adalékanyag-mentes, garantálva a természet adta tisztaságot és minőséget.
Helyi termékek
Helyi termékek
Büszkén kínálunk kizárólag hazai termelők prémium minőségű termékeit, támogatva ezzel a helyi gazdaságot és a környezettudatos vásárlást.
Magyar fejlesztés
Magyar fejlesztés
Termékeink magyar innováció eredményei, helyi tudásra és hagyományokra épülve, támogatva ezzel hazánk gazdaságát és szellemi örökségét.
Szakértői tanácsadás
Szakértői tanácsadás
Vásárlóink egyedülálló, személyre szabott tanácsadásban részesülhetnek, hogy megtalálhassák a legmegfelelőbb természetes megoldásokat.

Termék részletes leírása

A kerti katicavirág néven is ismert feketekömény az utóbbi  idők     egyik   legnagyobb felfedezése. A feketekömény már elődeink szerint is sokkal több volt, mint általánosan használt fűszer – inkább életünk sava-borsa.

Az ókori egyiptomi orvoslás messze földön híres volt. Az egyiptomi orvosok a feketeköményt az egyik leghatékonyabb gyógyírnak tartották, úgy vélték, hogy szinte bármilyen betegséget képes meggyógyítani.

A régészek Tutanhamon sírjának feltárásakor is rábukkantak egy üvegcse feketekömény olajra, ami szintén azt bizonyítja, hogy ez az olaj akkoriban hihetetlenül értékes volt.

Napjainkban gyógyászati célokra leginkább a feketekömény magvaiból nyert szűzolaj használatos. Több mint 100 különböző hatóanyagot tartalmaz, köztük olyat is, amit egyelőre nem sikerült azonosítani. Legfőbb hatóanyaga a thymokinon, de további jelentős összetevői közé tartozik a dithymokinon, a thymol, a thymo- hidrokinon és a szaponin alfa-herderin.

A thymokinon hatékony antioxidáns, daganatellenes és genetikai károsodást gátló (antimutagén) hatású. A rákkeltő anyagok okozta károsodást gátló, vagyis antikarcinogén hatás az alfa-hederin esetében is bizonyított. A kutatók a feketekömény széleskörű antibakteriális hatásait is vizsgálták.

Felveszi a harcot pl. a következő kórokozókkal:

Staphylococcus albus, Escherichiacoli, Salmonella typhi, Shigella niger, Vibrio cholera.

A növény magja kapcsán kiváló gombaölő hatást is kimutattak.

A feketeköményt napjainkban az emésztés javítására, a gyomor, a máj és a bélrendszer egészségének megőrzésére használják. Enyhíti a felfújódást, megszünteti a hasmenést, és segítséget nyújthat a bélparaziták elleni küzdelemben.

Kiválóan alkalmazható légúti megbetegedések – asztma, hörghurut, megfázás – gyógyításában. A benne található nigellin keserűanyag csillapítja a hörgőgörcsöt és támogatja a letapadt váladék eltávolítását.

A növény nyugtatja az idegrendszert, és segít a magas vérnyomás csökkentésében.

Erősíti az immunrendszer működését, ezért számos betegség kezelésében – beleértve a daganatos megbetegedéseket is – kiváló kiegészítő szer lehet.

Kozmetikai alkalmazás

A feketekömény olaját a bőrgyógyászat és a kozmetika is használja.

Külsőleg:

Köztudomású, hogy a feketekömény elősegíti a pikkelysömör, az akne, az atópiás dermatitisz és az ekcéma gyógyulását. Kiválóan használható allergiás reakciókra hajlamos, száraz, érzékeny bőr masszírozására. 

Kutatások szerint akár 70%-kal is csökkenti az allergiás reakciókat. Óvja és regenerálja a bőrt, megerősíti a védekezőképességét.

Belsőleg:

A fekete kömény olaját már a szépségéről messze földön híres Nefertiti királynő is alkalmazta. Az olaj azért is rendkívül népszerű, mert méregteleníti a bőr mélyebb rétegeit, ezzel szebbé teszi a bőrt. 

 

Nettó tömeg: 100 ml

Összetétel: 100 % feketeköményből préselt olaj. 

Adagolás: felnőtteknek 1 teáskanál naponta, 3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.

Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: