Grepofit Nosol Aqua

Hatékony megfázás esetén, enyhíti a tüneteket, segíti a gyorsabb gyógyulást, megelőzi a betegség visszatérését, és javítja az orrnyálkahártya tisztaságát. Ajánlott klímatizált helyiségekben.

4 400 Ft
Grepofit Nosol Aqua
100% Természetes
100% Természetes
Minden termékünk adalékanyag-mentes, garantálva a természet adta tisztaságot és minőséget.
Helyi termékek
Helyi termékek
Büszkén kínálunk kizárólag hazai termelők prémium minőségű termékeit, támogatva ezzel a helyi gazdaságot és a környezettudatos vásárlást.
Magyar fejlesztés
Magyar fejlesztés
Termékeink magyar innováció eredményei, helyi tudásra és hagyományokra épülve, támogatva ezzel hazánk gazdaságát és szellemi örökségét.
Szakértői tanácsadás
Szakértői tanácsadás
Vásárlóink egyedülálló, személyre szabott tanácsadásban részesülhetnek, hogy megtalálhassák a legmegfelelőbb természetes megoldásokat.

Termék részletes leírása

A folyamatot fokozott óvatossággal kell figyelni a csecsemőknél és a kisgyermekeknél, mert a nátha náluk gyorsabban fejti ki hatását, és ez olyan súlyosabb problémákhoz vezethet, mint a szervezet dehidratáltsága vagy átmeneti alultápláltsága.

A nátha időnként mindnyájunk életét megzavarja. Egyeseknél csak évente kétszer, másoknál akár többször is egy szezon alatt. Azt azonban mindnyájan nagyon jól tudjuk, hogy ez a látszólag banálisnak tűnő betegség igencsak megnehezíti az életünket. Bedagadt és irritált orrnyálkahártya, nehézlégzés, rossz alvás. Szerencsére ezek a tünetek elkerülhetők vagy legalábbis csillapíthatók, és a betegség folyamatát lerövidíthetjük.

Most nézzük meg, tulajdonképpen hogyan is alakul ki a nátha, miként kezelhető, és milyen esetleges kockázatokat rejthet magában. 

A nátha nem más, mint a felső légutak vírusfertőzése, és a leggyakoribb betegségek sorába tartozik. Mivel a légutak folyamatosan „nyitva vannak”, a kórokozók könnyen megközelítik őket. Ha az immunrendszerünk védelmi képessége gyenge, a fertőzés könnyedén bejut a nyálkahártyákról (az első védelmi vonalból) a légutak belsejébe.

A nyálkahártyák ilyenkor elveszítik ellenálló-képességüket, és „behódolnak” a fertőzésnek. Először nagy mennyiségű, áttetsző, folyékony, később pedig gennyes váladékot termelnek, és a beteg ekkor érzékeli az első kellemetlen tüneteket: eldugult orr, tüsszögés, egyre nehezebb légzés. A következő fázisban mindehhez fejfájás, intenzívebb fáradtság, szemkönnyezés, majd pedig étvágytalanság társul. A gyulladás végezetül átterjedhet a középfül és az orrmelléküregek területére is.

A nátha kezelésére napjainkban már számtalan termék létezik, leggyakrabban orrcseppek vagy orr spray-k formájában. Ezeket a szereket két csoportra oszthatjuk: természetes és kémiai alapú készítményekre.

A második csoportba elsősorban az antihisztamin, az antibiotikum vagy a kortikoszteroid alapú termékek tartoznak. (Ez utóbbiakat rendszerint krónikus vagy nem fertőzéses eredetű – allergiás – nátha esetén alkalmazzák.) Előnyük a viszonylag gyors hatékonyság, hátrányuk természetesen a kíméletesnek nem mondható hatás, valamint a függőség kialakulásának veszélye. A beteg mindent megtesz avégett, hogy orrjáratai mielőbb ismét átjárhatóvá váljanak, ezért orrcseppeket használ.

A legtöbb orrcsepp vagy orrspray gyorsan összehúzza a kitágult ereket, aminek következtében a nyálkahártya duzzanata lelohad, az orrjárat átjárhatóvá válik, az orrváladék elfolyik, és a beteg átmenetileg megkönnyebbül. Egy idő után azonban a hatás enyhül, és ha az eredeti fertőzés kezeletlen marad, az erek ismét kitágulnak, majd az egész folyamat kezdődik elölről. Az orrcseppek hatása egyre rövidebb ideig érezhető, az orrnyálkahártya tartósan túlteng, szerkezete rugalmatlanná válik, az érintett pedig mind gyakrabban, egyre rövidebb időközönként igényli majd a csepegtetést. Ezt a krónikus – gyógyszerfüggőséggel kísért – betegséget az egyik legismertebb orrcsepp neve után sanorinismusnak nevezzük.

A csoport további készítményei, az antibiotikum tartalmú orrcseppek (például Bioparox) viszont a betegség kezdeti fázisában nem hatnak, és használatuknak csak bakteriális fertőzés esetén van értelme.

Gyógymód

A végeredmény szempontjából az egyik legfontosabb tényező, hogy a készítményeket megfelelő időben, gyorsan kezdjük alkalmazni. Ideális esetben tehát az első tünetek megjelenése után, azonnal el kell kezdeni használni őket, illetve a tünetek lecsengése után még legalább egy napig célszerű az alkalmazásuk.

Megelőzés

Orrunk nem csupán a légző rendszerünk egyik eleme, hanem a bennünket körülvevő légkör szennyeződéseinek szűrésére is szolgál. A durvább, nagyobb szennyeződéseket a szőrszálak, a finomabb részecskéket pedig a nyálkahártya fogja fel. A nyálkahártya felületén természetes váladékkal bevont, apró csillószőrök vannak, ezek folyamatosan mozognak, és normális körülmények között lehetővé teszik a szennyeződések folyamatos eltávolítását. Ha azonban a nyálkahártyánk túlságosan száraz, vagy a váladék túl sűrű, akkor a csillószőrök mozgása korlátozottá válik, és nem képesek teljes mértékben ellátni a funkciójukat.

A Grepofit nosol aqua rendszeres, betegségmegelőző célú használatával az orr nyálkahártyáját kíméletesen megtisztíthatjuk, illetve tisztán tarthatjuk, egyben mérsékeljük a felső légúti fertőzések kialakulásának kockázatát. Ez a higiéniai jellegű alkalmazás azok számára is kiváló, akik nap, mint nap klimatizált helyiségekben tartózkodnak. Az orrnyálkahártya a Grepofit nosol aqua használatának segítségével regenerálódik, és ismét hidratálttá válik, ami segít megelőzni a légkondicionálás negatív következményeit.

Orrhigiénia – légzés és dzsala neti

A dzsala neti (Jala neti) a jógában alkalmazott orrüreg- és orrnyálkahártya-tisztítási módszer, az orrjáratok sós vízzel való, rendszeres átöblítését jelenti. Mint ismeretes, a jóga egyik célja az energetikai anyagcsere intenzívebb és tudatosabb ellenőrzése, amelynek segítségével a jógázó javíthatja fizikai, mentális és lelki képességeit. 

Ami pedig a jóga és a légzés kapcsolatát illeti, néhány különleges technikától eltekintve, a jógában nem megengedett a szájon át történő levegővétel. Legfőbb szervünk, amelyen keresztül jógázás közben energiát fogadunk be, éppen az orrunk. Ezért az orrüreg, az orrmelléküregek és az orrnyálkahártya rendkívül fontos feladatot tölt be. A jóga dzsala neti módszere abból indul ki, hogy ha az orr működése nem megfelelő, az súlyos fizikai, testi panaszokat is okozhat. A jógik szerint ugyanis szervezetünk és létünk legfőbb tápláléka a levegő.

Végezetül egy hasznos tipp

Az orrüregek tisztán tartásában, azaz a tökéletes orrhigiéniában segítenek a tengeri só- vagy konyhasóoldatok. A művelet végrehajtásában, az orrüregek átöblítésében jó szolgálatot tehet az orrmosó edény (neti pot). Ez gyógyszertárakban, gyógynövény- és bioboltokban vagy akár az interneten is beszerezhető – a kitartó és erős akaratú emberek számára az orrhigiéniai szertartás kiváló eszköze lehet.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: