Az HKO szerint összeállított, tápértékes reggeli kása, harmonizálja az emésztést, erősíti szerveink működését, energiát ad, természetes összetevőkkel.

8 700 Ft
Várható kézbesítés:
2024.11.15
100% Természetes
100% Természetes
Minden termékünk adalékanyag-mentes, garantálva a természet adta tisztaságot és minőséget.
Helyi termékek
Helyi termékek
Büszkén kínálunk kizárólag hazai termelők prémium minőségű termékeit, támogatva ezzel a helyi gazdaságot és a környezettudatos vásárlást.
Magyar fejlesztés
Magyar fejlesztés
Termékeink magyar innováció eredményei, helyi tudásra és hagyományokra épülve, támogatva ezzel hazánk gazdaságát és szellemi örökségét.
Szakértői tanácsadás
Szakértői tanácsadás
Vásárlóink egyedülálló, személyre szabott tanácsadásban részesülhetnek, hogy megtalálhassák a legmegfelelőbb természetes megoldásokat.

Termék részletes leírása

Hatásai és használata

A Gaja essence egy 100%-ban természetes, a bioritmus alapú táplálkozás, valamint a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) alapelvei szerint összeállított, harmonizáló hatású reggeli-kása. Igazodik a szervezet tápanyagigényéhez és bioritmusához – a megfelelő pillanatban biztosítja testünk számára a lehető legkíméletesebben feldolgozott és egymással kölcsönösen harmonizáló, esszenciális tápanyagokat. A kása valamennyi összetevőjét a minőségre és a feldolgozás módjára szigorúan odafigyelve, alapos gondossággal válogattuk össze, megőrizve azok tökéletes tisztaságát és alapvető értékeit. A kása kémiai anyagoktól, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes. Nem tartalmaz glutént, sem állati eredetű tejet, sem finomított cukrot.

A Gaja egy maximálisan gyengéden ható, reggeli szuper-kása, amelynek fogyasztását elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek érzékennyé vált vagy legyengült az emésztésük. A HKO alapelvei szerint kiválasztott alapanyagok kombinációja, azaz a szinergikus összetételű kása preventív, egyben terápiás hatású táplálék lehet azok számára, akiknél legyengült a lép-hasnyálmirigy és a gyomor energiája. A kása nem terheli meg az emésztőrendszert.
Energetikailag kiegyensúlyozott, magas tápértékű, könnyen emészthető, tökéletesen tiszta, 100%-ban természetes táplálékot biztosít. Enyhén melegítő jellegű, rostokban, fehérjékben, poliszacharidokban és zsírokban gazdag étel. Meghatározott időszakban jótékonyan hat egy-egy konkrét szerv működésére, és kielégíti azok igényeit.
Megerősíti a szervezetet, feltölti annak energiakészleteit, harmonizálja az emésztést, támogatja a csí (QI) és a vér keringését, hidratálja a bélrendszert. Csillapíthatja a gyulladásokat, és felveszi a harcot a stresszel szemben.
Fokozza az emésztőnedvek kiválasztását a gyomorban, segíti a tápanyagok felszívódását, támogatja a jótékony probiotikumok megújulását a belekben.
Könnyen és gyorsan elkészíthető, magas tápértékű reggeli, tízórai vagy uzsonna, amit magunkkal vihetünk a munkába, az iskolába, az utazásainkra vagy a nyaralásra.

 

 

Összetétel

GLUTÉNMENTES ZABKÁSA 
hatása a HKO tükrében:
- a zabpehely elsősorban a lép, a gyomor, a tüdő és a vastagbél energetikai pályáját harmonizálja
- élénkíti a QI (csí) energiát, és hidratáló hatásának köszönhetően csökkenti a kiszáradást

A zabpehely maláta formájában (beáztatott, csíráztatott, majd szárított zabszemek) a legegészségesebb és a legkönnyebben emészthető az emberi szervezet számára. Ennek a feldolgozásnak köszönhetően lebomlanak benne a nem kívánt antinutriensek (azok a tápanyagok, amelyek rontják más tápanyagok felszívódását a szervezetben). Könnyen emészthető poliszacharidokat, viszonylag sok fehérjét és könnyen oldódó rostokat tartalmaz. A zabpehely fogyasztása egész évben, de különösen ősszel ajánlott. Megerősíti a szervezetet, támogatja az emésztést, hidratálja a bélrendszert, segít megszüntetni a székrekedést és a bélgázokat, normalizálja a vércukorszintet, csökkenti az inzulinérzékenységet, és segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. B-vitaminokban, E-vitaminban, káliumban, kalciumban, nátriumban, foszforban, vasban, mangánban, magnéziumban, cinkben, pantoténsavban és folsavban gazdag.


ASZALT KÖRTE hatása a HKO tükrében:

- az enyhén hűsítő jellegű aszalt körte támogatja a lép-hasnyálmirigy működését és segít átjárhatóvá tenni a májat
- harmonizálja a lelki és szellemi állapotot
A körte jótékonyan hat az emésztőrendszerre, A-, C- és B-vitaminokban, valamint folsavban gazdag gyümölcs, emellett nagy mennyiségben tartalmaz nátriumot, káliumot, cinket, kalciumot és jódot is, amely támogatja a pajzsmirigy működését. Emésztést javító rostok gazdag forrása, amelyek magukhoz kötik a nem kívánt anyagokat a belekben, ezáltal hozzájárulnak a bélrendszer alapos megtisztításához.

TOJÁSPROTEIN 
hatása a HKO tükrében:
- enyhén hűvös–semleges jellegű összetevő
- csillapítja a forróságot és a mérgező hatásokat – elsősorban a test felső részén (a torokban és a szemben)
támogatja a jint és erősíti a csí (QI) energiát

A tojásprotein ökológiai tenyészetben élő tyúkok tojásából származik. Kiváló minőségű, könnyen emészthető, adalékanyagoktól mentes, jellegtelen ízű fehérjéről van szó, amely nem befolyásolja a kása ízvilágát. A tojás mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza (amelyeket a szervezetünk önmaga előállítani nem képes), aminek köszönhetően komplex fehérjeforrás. A tojásprotein nagy mennyiségben tartalmaz leucint, amely nélkülözhetetlen a vázizomzat megfelelő fejlődéséhez, valamint regenerálódásához, ráadásul részt vesz a vércukorszint szabályozásában is.

SZÁRÍTOTT KÓKUSZTEJ 
hatása a HKO tükrében:
- semleges jellegű, kiűzi a hideget
- hiányos jin esetén hűsíti a forróságot, erősíti a jint

Adalékanyagoktól mentes, 100%-ban tiszta alapanyag (hozzáadott édesítőszereket, keményítőt vagy stabilizátorokat nem tartalmaz). Az érett, friss kókuszdiókból rendkívül kíméletesen kinyert kókusztejet alacsony hőmérsékleten szárítjuk ki. Ez a fajta feldolgozás lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb jótékony anyagot megőrizzük a kókusztejben. A kókusztejből előállított természetes kókuszzsír telített zsírsavtartalma ellenére is pozitív hatással van az emberi egészségre. Közepesen hosszú láncai nem terhelik le ugyanis az epehólyag működését, így a természetes kókuszzsír fogyasztása kis mennyiségben máj, epehólyag vagy zsírfelszívódási problémákban szenvedőknek sem okoz gondot.

SZÁRÍTOTT CUKORNÁDSZIRUP – PANELA 
hatása a HKO tükrében:
- meleg jellegű, a Föld elemhez tartozó összetevő
- támogatja a QI (csí) energiát
- ellazít és harmonizálja a lelki és szellemi állapotot

100%-ban természetes, finomítatlan, adalékanyagmentes, szárított nádcukorszirup, amely nem esett át ipari feldolgozáson. A nádcukorszirup az egyik legtermészetesebb, legkíméletesebb és legegészségesebb édesítőszer.

BOURBON VANÍLIA
 hatása a HKO tükrében:

- a Föld elemhez tartozó összetevő
- enyhén melegítő jellegű, nyugtató hatású alapanyag, amely gyengéden serkenti az emésztést
- 100%-ban természetes, szárított vanília Madagaszkár szigetéről.

SZÁRÍTOTT MISO 
hatása a HKO tükrében:
- hűsítő jellegű, a Víz elemhez tartozó összetevő
- segíti az emésztést, támogatja a szív- és harmonizálja a szervezet működését
100%-ban tiszta, kizárólag bio minőségű rizsből és borsóból készült, hagyományos technikával előállított, igazi szójamentes miso. Jótékonyan hat a vér és a nyirok minőségére, antioxidánsokat tartalmaz. A miso paszta Kínában és Japánban már több mint 2.500 éve az alapétrend része, és az újkori kutatások kimutatták, hogy a miso mindennapi fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, lúgosítja a vért, semlegesíti bizonyos karcinogének, a szennyezett környezet és a radioaktív sugárzás hatásait. Harmonizálja az emésztést, serkenti a gyomornedvek kiválasztódását, nélkülözhetetlen aminosavak, élő enzimek, lactobacillusok, vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása. Támogatja a jótékony probiotikumok megújulását a belekben, és segíti a tápanyagok felszívódását. A B-vitamincsalád (különösen a B12-vitamin) gazdag növényi forrása is egyben.

SZÁRÍTOTT CSALÁNMAG
 hatása a HKO tükrében:

- a csalánmag hideg jellegű összetevő, de a szárítási eljárásnak köszönhetően inkább enyhen hűsítő–semleges
A csalánmag élénkítő hatású, segítséget nyújt krónikus fáradságban és általános gyengeségben továbbá hatékonyan képes támogatni az immunrendszert. Támogatja az emésztést (különösen a máj és az epehólyag működését), segítséget nyújt húgyúti gyulladásokban, a vékony- és a vastagbél gyulladásos betegségeiben, magas vércukorszintben (hiperglikémiában), porckopásban és ízületi gyulladásban. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és E-vitamint, továbbá káliumot, kalciumot, vasat, klorofilt, karotinoidokat és más hasznos anyagokat.

SZÁRÍTOTT CITROM 
hatása a HKO tükrében:
- enyhén szárít és hűsít, ám a szárítási eljárásnak köszönhetően inkább semleges jellegű összetevő
- támogatja a QI (csí) energia és a vér keringését
tisztítja a forróságot és a nedvességet, feloldja és eltávolítja a váladékot
Ökológiai gazdálkodásból származó, megfelelően feldolgozott, héjával együtt szárított egész citromból előállított por, amely semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz. Támogatja az emésztést, serkenti a gyomornedvek termelődését, és növeli az étvágyat. A-, B-, C- és D-vitamint, továbbá káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaz. Javítja a vas felszívódását a szervezetben. Segít megelőzni a gyulladások és a fertőzések kialakulását, enyhén hashajtó hatásának köszönhetően felveszi a harcot a székrekedéssel.


FINOMÍTATLAN TENGERI SÓ 
hatása a HKO tükrében:
- hűvös jellegű, a Víz elemhez tartozó összetevő
- kis mennyiségben alkalmazva tonizálja a veséket és támogatja az emésztést
A finomítatlan tengeri só számtalan, a szervezet számára fontos természetes ásványi anyagot tartalmaz, elsősorban jódot, amelyből a termőtalajban már kevés van. 

Használata és elkészítése

A kása teljes értékű reggeliként, de energiát adó, finom tízóraiként vagy uzsonnaként is fogyasztható. Tegyen egy tálkába kb. 60 g kását, majd hígítsa fel forró vízzel vagy (növényi) tejjel (160-180 ml). Fedje le a tálkát, és hagyja a kását 2–3 percig pihenni. A kása sűrűségét a hozzáadott víz mennyiségével tudja szabályozni. .

A tápértékre vonatkozó információk (100g)

1780 kJ / 424 kcal
Szénhidrát: 63 g

Fehérje: 18,4 g

Zsírok: 10,6 g

Rostok: 6,7 g

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: